tirsdag 16. august 2011

Ny deltakerrekord for IL Pioners Friidrettskole!

16-18. august deltar 50 barn og unge på IL Pioners friidrettsskole. Dette er fjerde år på rad at friidrettsskolen arrangeres – og i år er det ny rekord i antall påmeldte.

Nytt av året er at de yngste i gruppen 7-11 år får prøve seg i ulike øvelser både innen løp, kast og hopp i hele 3 dager i motsetning til kun en dag de tidligere årene. Ungdom fra 12 – 16 år har et eget opplegg de siste to dagene av arrangementet.

Til å gjennomføre friidrettsskolen bidrar både unge og voksne utøvere og trenere fra hele Troms friidrettskrets. Blant de mer voksne kan nevnes Hallstein Waagsaas som er trenerutdannet og også har en tidligere friidrettskarriere innen sprint. Blant de yngre instruktørene bidrar Martin Lillevik Hansen som er norsk mester i Junior NM og en av de aller beste innen for kast i Norge. På stav vil Norges beste stavhopper i sin klasse, Bjørn Øivind Berger, sammen med trener Øivind Berger ha instruktøransvaret. Ellers bidrar flere fra IL Pioners eget friidrettsmiljø som hjelpeinstruktører.

Ung:leder

Planleggingen og gjennomføringen av årets friidrettskole er en del av Amalie Harland (15) sin utdannelse gjennom ung:leder. Som aktiv utøver i Pioner friidrett har hun sammen med leder i klubben Gunnheid Eidissen Berg hatt ansvar for å planlegge samlingen, og hun vil også delta som hjelpeinstruktør alle 3 dagene.

Ung:leder er et tilbud fra Norsk friidrettsforbund der om lag 100 ungdommer fra 15 år og oppover får muligheten til å få kompetanse som idrettsleder for barn. Det hele finansieres over Gjensidige Stiftelsen, og i tillegg til Amalie deltar fem andre ungdommer fra Troms.

NCC-samling

Stort sett samtidig med at Friidrettskolen arrangeres, har også Troms Friidrettskrets 3-dagers samling for ungdommer i alderen 13-14 år med tanke på uttak til NCC-lekene på Stjørdal senere i høst. Denne samlingen vil være avsluttet til lunch onsdag. IL Pioner Friidrett har flere utøvere som vil være aktuell for uttak til NCC-lekene – som kan karakteriseres som et ungdomsmesterskap for jenter og gutter i alderen 13-14 år. Spesielt kan nevnes Kristin Løwø (J14) og Håkon Gløtta Kristiansen (G13) som er blant de få i denne aldersgruppen i Troms som driver aktivt med stavsprang.